dilluns, 15 de febrer del 2016

La Marina Baixa


  Faré un resum de la meua vivència a la Marina Baixa

Esbufegant arribàvem a la Marina Baixa des de Xaló tot creuant el coll de Rates, en arribar al coll algunes sorpreses ens esperen, la monumental serra del Ferrer i el panell que ens dóna la benvinguda, benvinbguts a sa Vall de Tàrbena, on la història ha deixat a la vall la pejada morisca i mallorquina, i és per això que després de l'expulsió dels moriscos va ser repoblat amb mallorquins i encara guarden molts costums entre ells el parlar salat. Que ho veurem a molts rètols de Tàrbena i si parlem amb els veïns.
 L'altre punt que em va fer gaudir i no ens podem perdre són les fonts de l'Algar, prop de Callosa d'en Sarrià, unes basses i fonts que fan que l'aigua siga el plaer de l'indret. Per ací el paisatge ens porta la vall desl nispros, molts enxarxats perquè  estiguen més calentets i a raser del vent.
 A Polop pujarem al castell, on els panells ens expliquen la història del que allà va passar, i les matances de moriscos que allà es van donar.
Quan arribem a Altea podem gaudir d'un poblet on la mesura i  els detalls ens faran gaudir dels sentits, el portal  amb l'arc solemne i els seus carrers empedrats, així com la seua exglésia. Per mi és un dels pobles més bonics de la comarca.
 Més enllà la serra Gelada  ens dóna la força de la mar i la vertiginositat de la muntanya quan cau en incontables penya-segats . Des de dalt tenim una bona visió de moltes serres del voltant, fins i tot l'illa de Tabarca.
 De moment no parlaré d'altres indrets de la Marina, el quals encara no he vist o sentit
Portal d'Altea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada