dimarts, 16 de febrer del 2016

L'Alacantí

Quan els camins m'han portat a l'Alacantí.
 Alacant  és una ciutat de resistència, com si per art de màgia un monstre  s' hagués engolit a la gent autòctona i hagueren amagat la gent del país,  on els parlants autòctons estigueren en trinxeres i racons.
 Fa anys, cap al 2006 vàrem fer  la caminada eixint de Mutxamel cap a Alacant, el nom de Mutxamel no té res a veure amb la quantitat de mel,  en aquest viatge vàrem descobrir  la Condomina, l'antiga horta d'Alacant, l'Albufereta , ara desecada i  algunes torres vigies,  i la Santa Faç, ens vàrem enfilar a la serra Grossa, on teniem una visió d'Alcant molt bonica. En altres moments hem passejat pels carrers d'Alacant i hem pujat al castell de Sant Ferran.
Aquest febrer vàrem tornar a l'Alacantí,  en aquest cas la Torre de les Maçanes, que com ens diuen els entesos el nom no ens fa  cap referència a les pomes, i ens recorda un lloc de pas. Vàrem tenir molt bona acollida a casa de Joan, ens vàren mostrar el seu poble i la torre que li dona nom al poble,  en arribar a Xixona vàrem celebrar-ho amb un gelat de l'antiu Xixona i un recorregut pel poble que Pau  ens va explicar. Després pels carrerons del poble vàrem coronar el castell que ens donava una visió d'aquella part de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada